Očistimo naše lepe Žiri

Akcija 2015Tako kot prejšnja leta smo tudi letos ribiči organizirali čistilno akcijo pod zdaj že znanim sloganom Očistimo naše lepe Žiri.
Po tedenskem deževju nas je v soboto 28. marca že zjutraj obsijalo sonce. Člani Ribiške družine, Lovske družine, Planinskega društva in MOPZ Alpina Žiri in nekaj prostovoljcev v skupnem številu 67 smo zavihali rokave in z vrečkami odšli na različne terene, ki smo jih predhodno skupaj določili.

Tako smo ribiči in prostovoljci čistili porečje reke Sore od Pustotnika do Trebije, MOPZ Alpina Žiri  pa od Pustotnika do Sovre, Lovci okolico Breznice in planinci pohodne poti Ledinica Mrzli vrh in Mrzli vrh Breznica. Po preštetih vrečah ocenjujemo, da smo pobrali okoli 6 m ³ smeti. Količina smeti se iz leta v leto zmanjšuje. Večina smeti, s tem tudi nekaj večjih kosovnih odpadkov je bila posledica lansko letnih poplav.


Na koncu smo se  zbrali pri ribogojnici, kjer smo si izmenjali podatke o količini pobranih smeti in prijetno družili ob enolončnici.
V ponedeljek smo se ribiči pridružili še čistilni akciji v okviru Osnovne šole Žiri, kjer smo skupaj z učitelji in učenci očistili še Račevo do skakalnice in Rakuljščico.

Akcija 2015
Žal nismo uspeli vsega počistiti, zato apeliram še na ostala društva in občane, da se nam naslednjič pridružijo, tako bodo naši kraji tudi prepoznavni po čistem okolju, nenazadnje bodo naši sprehodi lepši.
Posebna zahvala sponzorjem akcije za zdravi zajtrk in malico gre Občini Žiri, Pekarni Žiri Jože Oblak s.p. in Ljubljanskim mlekarnam. d.d..

RD Žiri, Mitja Kozamernik

2012. Ribiška družina Žiri
Download Joomla Templates